A gyógyítás által mi magunk is gyógyulunk.
(Lauren Brooke)

PERFECT MED GYÓGYCENTRUM
Nagykanizsa Erzsébet tér 8.
(buszpályaudvarnál, Bolyai Iskolával szemben)
Telefonszám: +36-93-311-718
Mobilszám: +36-30-594-2312
Nyitvatartási idő: hétfőtől-csütörtökig 8:00-20:00
        pénteken 8:00-16:00

Érsebészet

Az általános sebészeten belül megindult szakosodás eredményeként jött létre az érsebészeti szakág. Elsősorban az artériákat és vénákat érintő megbetegedésekkel foglalkoznak, azon belül is ezek sebészi megoldásával. Hazánkban a vezető halálok a szív- és érrendszeri megbetegedés. Az artériákat érintő betegség mindig rendszerbetegségként jelentkezik és különböző mértékben ugyan, de a szervezet minden artériáját érinti. Ezért az önmagára figyelő és a megelőzésre hangsúlyt fektető páciensek szűrővizsgálata lehetővé teszi, hogy ne kerüljenek a betegek csoportjába. Fontos a szűrés, a megelőzés, majd az időben elkezdett megfelelő kezelés! Így megelőzhetőek a súlyos végtagi fekélyes betegségek, ér elzáródások, végtag amputációk.

Mi történik általában az érsebészeti szakrendelésen?
  1. Összefoglaló kórtörténet felállítása (családban előforduló megbetegedések, ezek halmozódása, a páciens korábbi betegségeinek feltérképezése, allergiás megbetegedések).
  2. Kockázati tényezők feltérképezése (cukorbetegség, magas vérnyomás, dohányzás, emelkedett vérzsír érték, vérképzőrendszeri betegségek, elhízás).
  3. Fizikális vizsgálatok elvégzése (általános kül- és belszervi vizsgálat, elsősorban a has, végtagok vizsgálata, erek tapintása).
  4. Diagnosztikai vizsgálatok (véráramlás ultrahangos vizsgálata, végtagi ultrahangos vizsgálat, kontrasztanyagos érfestés).
  5. Laboratóriumi vizsgálatok.
  6. Kiegészítő szakorvosi konzultációk.
  7. Eredmények, leletek értékelése, recept felírás, életmódbeli tanácsadás.
Érsebészeti szolgáltatásaink, vizsgálataink, vizsgáló módszereink

Szakrendelésünkön a hozzánk forduló páciensek teljes körű szűrését, életmódbeli tanácsadását, gyógyszeres terápia beállítását, ambulánsan elvégezhető beavatkozásokat, injekciós és szükség szerint műtéti kezelését is vállaljuk.

Az egyes sebészeti beavatkozások elvégzéséhez alapvető elvárás a teljes fájdalommentesség biztosítása. Ehhez helyi-, rövid maszkos-, gerinc közeli érzéstelenítést illetve altatást biztosítunk.